Antioxidant


 Curcumin95 C3 complex

 Antioxidant puternic

Curcuminul are un puternic efect antioxidant. Combaterea efectului radicalilor liberi se poate realiza în două moduri:

  • Prevenirea formării radicalilor liberi
  • Intervenția în cazul radicalilor liberi formați și suprimarea acestora

 

graficCurcumin_antioxidantValoarea ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) evidențiază capacitatea alimentelor de a absorbi radicalii liberi. Cu cât valoarea acestui indicator este mai mare, cu atât produsul respectiv este un antioxidant mai eficient.

Apariția bolilor cronice, cât și a celor degenerative este în creștere, cele mai des întâlnite sunt cancerul, bolile de inimă și patologiile neuronale (Alzheimer, Parkinson etc.).

Stresul oxidativ este considerat unul dintre principalele cauze ale acestor boli, acesta fiind implicat și în procesul de îmbătrânire. În ciuda faptului că organismul uman a dezvoltat multiple metode pentru a lupta împotriva stresului oxidativ, eficiența nu este de 100%.

Recomandarea specialiștilor este completarea alimentației cu suplimente naturale, Curcumin95 C3 complex fiind unul dintre cele mai eficiente în acest sens. Explicația stă în faptul că dietele bogate în fructe și legume reprezintă o sursă excelentă de antioxidanți însă, dat fiind modificările aduse acestor alimente, valoarea lor bioactivă este diminuată.

Curcumin95 C3 complex conține agenţi antioxidanţi ceea ce îl face să fie excelent în prevenirea şi tratarea diabetului de tip II.

diabet

 

 

 

Potrivit studiilor efectuate, Curcumin95 C3 complex acționează pe două căi: reduce rezistența la insulină și contribuie la reglarea nivelului insulinei și al glucozei din sânge, astfel randamentul medicamentelor folosite în mod normal în cazul diabetului crește.