Curcumin95 C3 complex + Piperină


 Curcumin95 C3 complex

 +Piperină

 

Curcumin95 C3 complex + Piperină are o biodisponibilitate de peste 2000%.

Principalul alcaloid din piper este piperina, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatoare ce inhibă dezvoltarea celulelor tumorale.

Curcumin95 C3 complex folosit împreună cu piperina îmbunătățește biodisponibilitatea curcuminoidelor și absorbția în sânge cu peste 2000%. De asemenea, administrarea acestei combinații dezvoltă acțiuni de inhibare a anumitor substanțe care determină stări depresive și influențează pozitiv starea generală prin acțiunea sa asupra secreției de serotonină, acesta fiind neurotransmițător extrem de important pentru funcționarea fizică și psihică a organismului.

 

graficCurcumin_bioperine_v2-01

Studiu: Majeed M. et al. (1998). Planta Med.; 64(4):353-356)

Conform studiului din “PlantaMedica”, s-a demonstrat faptul că extractul de Curcumin95 C3 complex prezintă o biodisponibilitate redusă, absorbindu-se rapid în ficat.

Un studiu realizat pe șoareci de laborator și oameni sănătoși a demonstrat că piperina în combinație cu Curcumin95 C3 complex are efecte foarte benefice. S-a administrat o doză de 2 grame per kilogram de Curcumin95 C3 complex pentru fiecare șoarece de laborator, observându-se efectul pe o perioadă de 3 ore la concentrațiile serice moderate. S-a administrat concomitent și piperină, 20 md/kilogram, mărindu-se concentrația serică cu 1-2 ore. S-a demonstrat, astfel, că rezultatele obținute sunt maxime, crescând biodisponibilitatea cu 154%. În cazul oamenilor, după o doză de două grame de Curcumin95 administrat fără piperină, nivelul seric era foarte scăzut sau nedetectabil. S-au administrat apoi concomitent 20 mg de piperină, observându-se o creștere de 2000% a biodisponibilității.

În concluzie, putem afirma că piperina îmbunătățește considerabil concentrația serică, în timp ce Curcumin95 C3 complex extinde absorbția și biodisponibilitatea, fără înregistrarea unor efecte adverse.